ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ από 39 ευρώ και άνω και έως 2 κιλά! Παράδοση και Σάββατο! Μάθετε περισσότερα
Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018

Ατοπικό δέρμα και ήλιος. Ποιό αντιηλιακό είναι κατάλληλο για το έκζεμα;

Οδηγίες για ατοπικό δέρμα και έκθεση στον ήλιο Το όφελος του ήλιου δεν αναιρεί την ανάγκη για εφαρμογή αντιηλιακού, καθώς η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να έχει την ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Ειδικά τα άτομα που χρησιμοποιούν τοπικά στεροειδής κρέμες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εγκαύματος.

Η προστατευτική δράση του ήλιου αφορά 15 λεπτά έκθεση ημερησίως και περιλαμβάνει: Περιορισμένη έκθεση στον ήλιο μεταξύ 10π.μ. και 4μ.μ. καθώς η αντιηλιακή ακτινοβολία είναι πιο έντονη αυτό το διάστημα. Τη χρήση προστατευτικού ρουχισμού εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε την έντονη ακτινοβολία όπως καπέλο, γυαλιά ηλίου, μπλούζα με μακριά μανίκια και παντελόνι. Υπάρχουν και ειδικά ρούχα με αντιηλιακή προστασία UV. Χρήση ειδικού αντιηλιακού κατάλληλου για ευαίσθητα ατοπικά δέρματα, με φυσικά ή χημικά φίλτρα ενάντια στις UV ακτινοβολίες.

Τι αντιηλιακό να διαλέξω για ατοπικό δέρμα; Ορισμένα αντηλιακά περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα όσων πάσχουν από ατοπική δερματίτιδα, καθώς υπάρχει μειωμένος δερματικός φραγμός, γεγονός που μπορεί να το κάνει πιο ευαίσθητο στις ερεθιστικές ουσίες. Οι δερματολόγοι συχνά συνιστούν τα αντηλιακά με φυσικά φίλτρα, όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου και το διοξείδιο του τιτανίου, τα οποία κάθονται στην επιφάνεια του δέρματος, αντανακλούν τις UV ακτινοβολίες και δεν απορροφώνται σε αυτό.

Ωστόσο ακόμη και τα χημικά φίλτρα είναι εξίσου αποτελεσματικά, εφόσον δεν υπάρχει αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά.

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

Αυτοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν το ύψος ενός παιδιού

Σύμφωνα με την κ. Κουλουφάκου- Γρατσία Καλλιόπη, το ύψος είναι πολυπαραγοντικό, είναι η συνισταμένη πληθώρας παραγόντων και η αύξησή του είναι μια συνεχής, αλλά όχι γραμμική διαδικασία.

Παράγοντες που επηρεάζουν το ύψος είναι: Το ύψος που μέλει να αποκτήσει ένα παιδί με βάση το «ύψος-στόχο» του, δηλαδή το προβλεπόμενο ύψος με βάση το ύψος των γονέων. Το ύψος που τείνει να έχει το παιδί ιδιοσυστασιακά.

Η ενδομήτρια ζωή.

H ύπαρξη χρωμοσωμικών ανωμαλιών.

Η παρουσία χρόνιων νοσημάτων.

Ενδοκρινοπάθειες.

Η λήψη φαρμάκων. Αλλοι παράγοντες είναι περιβαλλοντικοί, όπως η διατροφή, η άσκηση, ο ύπνος και το ισορροπημένο οικογενειακό περιβάλλον. Ευτυχώς, υπογραμμίζει, ο συνηθέστερος λόγος χαμηλού αναστήματος είναι μη παθολογικός, είναι το λεγόμενο ιδιοπαθές χαμηλό ανάστημα και περιλαμβάνει το οικογενές χαμηλό ανάστημα και την ιδιοσυστασιακή καθυστέρηση της ανάπτυξης και της εφηβείας. Οικογενές χαμηλό ανάστημα Πρόκειται για παιδιά των οποίων οι γονείς ή και οι στενοί συγγενείς έχουν χαμηλό ανάστημα. Στα παιδιά αυτά ο ρυθμός αύξησης είναι στα κατώτερα φυσιολογικά όρια και μπαίνουν στην εφηβεία κανονικά. Το τελικό τους ανάστημα είναι χαμηλό, αλλά σύμφωνο με το ύψος - στόχο τους. Ιδιοσυστασιακή καθυστέρηση της ανάπτυξης και της εφηβείας Πρόκειται για παιδιά που παρουσιάζουν επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης. Επειδή συχνά αργούν να μπουν στην εφηβεία, η αύξηση τους διαρκεί περισσότερο από τα υπόλοιπα παιδιά με αποτέλεσμα να έχουν τελικά φυσιολογικό ύψος ως ενήλικες. Ωστόσο, οποιοδήποτε σοβαρό, χρόνιο πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει ένα παιδί μπορεί να έχει αντίκτυπο στο τελικό του ανάστημα.

Καθημερινές πρακτικές Η κ. Κουλουφάκου- Γρατσία Καλλιόπη τονίζει επίσης ότι υπάρχουν καθημερινές συνήθεις πρακτικές, οι οποίες μπορούν να δράσουν συνεργικά με τη φύση και να αξιοποιήσουν το υπόβαθρο που δίνει ο γονέας με το ύψος του ώστε, να έχουμε το βέλτιστο πιθανό αποτέλεσμα για το συγκεκριμένο παιδί.

Έτσι, μια σωστή, ισορροπημένη και χωρίς υπερβολές διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, όπως σε ασβέστιο, βιταμίνη D, και πρωτεΐνες υψηλής βιοδιαθεσιμότητας είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των οστών των παιδικών αναπτυσσόμενων οργανισμών.

Η φυσική δραστηριότητα επηρεάζει την ομαλή σκελετική επιμήκυνση και ωρίμανση, ενώ ο ποσοτικά και ποιοτικά επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για την έκκριση της γνωστής σε όλους μας αυξητικής ορμόνης.

Η αυξητική ορμόνη -όπως λέει και το όνομά της- είναι μια ουσία που εκκρίνεται από τον εγκέφαλο και στην οποία οφείλεται η σωματική αύξηση. Δεν εκκρίνεται με τον ίδιο ρυθμό όλο το 24ωρο, αλλά κατά ώσεις (κύματα) και κυρίως εκκρίνεται στον νυχτερινό ύπνο. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι γιατροί παροτρύνουν τους γονείς να κοιμίζουν νωρίς τα παιδιά τους.

Πότε πρέπει να χορηγείται αυξητική ορμόνη Η γιατρός εξηγεί ότι με την συστηματική παρακολούθηση και καταγραφή της ανάπτυξης ενός παιδιού από τον παιδίατρό του αναγνωρίζονται τα παιδιά που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Λαμβάνεται ο απαιτούμενος εργαστηριακός έλεγχος, ο οποίος αποτελείται αρχικά από αιματολογικές εξετάσεις, ακτινογραφία άκρας χειρός για υπολογισμό της οστικής ηλικίας και επί ενδείξεων λαμβάνεται εκτεταμένος ορμονολογικός έλεγχος και εξειδικευμένα αιματολογικά τεστ, μαγνητική τομογραφία υποθαλάμου-υπόφυσης, προκειμένου να ανιχνευτούν τα παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις έναρξης θεραπείας με αυξητική ορμόνη. Στη συνέχεια, γίνεται αίτηση έγκρισής της και εφόσον εγκριθεί το αίτημα από την αρμόδια επιτροπή, ξεκινάει η χορήγησή της αυξητικής ορμόνης.

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

Πάσχετε από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου; Μάθετε πώς να το αντιμετωπίσετε!

Όλοι λίγο-πολύ έχουμε ακούσει για άτομα που ταλαιπωρούνται από εντερικές ενοχλήσεις, μετεωρισμό και σπαστική κολίτιδα. To σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) αποτελεί μια από τις πιο κοινές γαστρεντερικές παθήσεις παγκοσμίως. Τι τρόποι υπάρχουν για την αντιμετώπισή του;

Τι είναι το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου Είναι μια διαταραχή του εντέρου η οποία εκδηλώνεται με έντονα και ιδιαίτερα ενοχλητικά συμπτώματα. Δεν αποτελεί μια κληρονομική πάθηση, ωστόσο πολλές φορές εντοπίζεται στα μέλη της ίδιας οικογένειας. Εάν και επηρεάζει εξίσου και τα δύο φύλα, εμφανίζεται πιο συχνά σε γυναίκες συνήθως νεαρή ηλικίας.

Ποια είναι η συχνότητα της πάθησης

Σύμφωνα με μελέτες, το 10-20% των παιδιών και των ενηλίκων πάσχει από το σύνδρομο, ενώ κάθε χρόνο τα περιστατικά όλο και αυξάνουν. Παρά τη συχνότητά του συνδρόμου, δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κάποια θεραπεία για την αντιμετώπισή του, όπως και δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί τα ακριβή αίτια.

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου συμπτώματα

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή σπαστική κολίτιδα, αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα με περιόδους υφέσεων και εξάρσεων. Τα συμπτώματα μπορεί να συνυπάρχουν και να εναλλάσσονται μεταξύ τους ανά περιόδους, ή ακόμη και να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Σε περιόδους έξαρσης τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν από εβδομάδες έως και μήνες. Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι: αέρια – μετεωρισμός τυμπανισμός κοιλιακός πόνος κράμπες διάρροια ή/και δυσκοιλιότητα ναυτία Παρά την ένταση των συμπτωμάτων, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου δεν αποτελεί μια επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία. Ο πόνος, η δυσφορία και οι εντερικές διαταραχές, ωστόσο, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και επηρεάζουν αρνητικά τη διάθεση και τη ψυχολογία του ατόμου. Για το λόγο αυτό, η διατροφή και η αλλαγή του τρόπου ζωής αποτελούν τη βάση για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου – αίτια

Τα ακριβή αίτια του συνδρόμου δεν είναι γνωστά.

Μέσα από μελέτες παρατήρησης βρέθηκε πως ορισμένοι παράγοντες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή του, χωρίς ωστόσο απαραίτητα να αποτελούν τη μοναδική αιτία εμφάνισης του συνδρόμου. Αυξημένες μυϊκές περισταλτικές κινήσεις: Το έντερο μέσω των συσπάσεων που κάνει προωθεί το εντερικό περιεχόμενο στο γαστρεντερικό σωλήνα, από το στομάχι προς τον ορθό. Εάν η ικανότητα συσπάσεων του εντέρου διαταραχθεί, τότε εμφανίζονται μια σειρά από συμπτώματα.

Σε περίπτωση “υπερλειτουργίας” και αυξημένων συσπάσεων (υπερκινητικότητα) δημιουργούνται αέρια, τυμπανισμός και διάρροια, εν αντιθέσει, σε περίπτωση που το έντερο “τεμπελιάσει” (υποκινητικότητα), υπάρχει δυσκοιλιότητα.

Νευρικό σύστημα: Το έντερο νευρώνεται από πάρα πολλά νεύρα, τα οποία επικοινωνούν τόσο μεταξύ τους, όσο και με τον εγκέφαλο. Σε περίπτωση που υπάρχει κάποια διαταραχή της νευρικής λειτουργίας, τότε το έντερο δεν λειτουργεί φυσιολογικά και εμφανίζονται εντερικές διαταραχές.

Άγχος – κατάθλιψη: Παρόλο που σε πρώτη εικόνα, δε μοιάζουν να σχετίζονται, το άγχος και η κατάθλιψη φαίνεται να επηρεάζουν σημαντικά την υγεία του εντέρου. Σύμφωνα με μελέτες το 80% των ασθενών που πάσχουν από το σύνδρομο, αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα ή χαρακτηρίζονται από έντονο άγχος. Δεν έχει εξακριβωθεί ποιό από τα δύο προβλήματα προϋπάρχει και οδηγεί στο άλλο. Το μόνο σίγουρο είναι πως το συναισθηματικό και ψυχολογικό άγχος έχουν άμεσες επιδράσεις στην λειτουργία του εντέρου.

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

Τι μπλοκάρει τη γονιμότητα των αντρών και ποιες εξετάσεις χρειάζεται να γίνουν ώστε να βρεθεί η αιτία της αντρικής υπογονιμότητας.


Ποια είναι τα πιο συχνά συμπτώματα της αντρικής υπογονιμότητας;

Εκσπερμάτωση (εκσπερματίζονται μικρές ποσότητες σπέρματος).

Μειωμένη επιθυμία για σεξ.

Δυσκολία στη διατήρηση μιας στύσης (στυτική δυσλειτουργία).

Ξαφνικός πόνοςή οίδημα στους όρχεις.

Αναπνευστικές λοιμώξεις που είναι επαναλαμβανόμενες.

Γυναικομαστία Μειωμένη τριχοφυία στο σώμα ή το πρόσωπο.

Χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων (λιγότερα από 15 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά χιλιοστόλιτρο σπέρματος ή συνολικός αριθμός σπερματοζωαρίων μικρότερος από 39 εκατομμύρια ανά εκσπερμάτιση)

Τι μπλοκάρει τη γονιμότητα των αντρών

1 Κιρσοκήλη: Όταν γίνεται διάταση των φλεβών που φεύγουν από τον όρχι, προκαλείται άνοδος της θερμοκρασίας και αυτό επηρεάζει το αριθμό, την κινητικότητα και τη ζωτικότητα των σπερματοζωαρίων. Αποτέλεσμα παραγωγή σπέρματος κατώτερης ποιότητας.

2 Φλεγμονές ή λοιμώξεις επηρεάζουν την παραγωγή και την ποιότητα του σπέρματος. Φλεγμονές στα επιμέρους αναπαραγωγικά όργανα όπως προστατίτιδα, επιδιδυμίτιδα και ορχίτιδα και λοιμώξεις όπως βλεννόρροια και HIV.

3 Θέματα υγείας όπως διαβήτης, τραυματισμοί νωτιαίου μυελού, φάρμακα, χειρουργική του προστάτη, της ουροδόχου κύστης ή της ουρήθρας.

4 Όγκοι: Οι μη κακοήθεις όγκοι ή ο καρκίνος επηρεάζουν την ανδρική γονιμότητα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση, η ακτινοθεραπεία ή η χημειοθεραπεία για τη θεραπεία όγκων προκαλούν επίσης στειρότητα.

5 Ορμονική ανισορροπία: Η ορμονική ανισορροπία του υποθαλάμου, της υπόφυσης, του θυρεοειδούς και των επινεφριδίων προκαλεί επίσης αντρική υπογονιμότητα.

6 Στυτική δυσλειτουργία.

7 Πρόωρη εκσπερμάτωση.

8 Ψυχολογικά προβλήματα που μειώνουν τη λίμπιντο.

9 Τοξίνες και χημικά: Η έκθεση σε τοξίνες και χημικά μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Η παρατεταμένη έκθεση σε χημικές ουσίες οδηγεί σε χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων. Η έκθεση σε βαρέα μέταλλα, όπως ο μόλυβδος, προκαλεί και στειρότητα. Η έκθεση σε ακτινοβολία μειώνει επίσης τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Η ακτινοβολία σε υψηλές δόσεις μειώνει την παραγωγή σπέρματος.

10 Θερμότητα: Η θερμότητα μειώνει την παραγωγή σπέρματος. Η χρήση στενών ρούχων ή εργασία σε laptop για αρκετή ώρα αυξάνει τη θερμοκρασία του όσχεου και μειώνει την παραγωγή σπέρματος σε μακροπρόθεσμη βάση.

11 Στρες: Το παρατεταμένο στρες προκαλεί ορμονική ανισορροπία και έτσι μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

12 Παχυσαρκία: Οι υπέρβαροι άντρες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν στειρότητα.

13 Κατανάλωση αλκοόλ και κάπνισμα: Το αλκοόλ μειώνει την παραγωγή σπέρματος στο σώμα. Οι ασθένειες του ήπατος που οφείλονται στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ οδηγούν επίσης σε προβλήματα γονιμότητας. Επίσης οι άντρες που καπνίζουν είναι πιο ευάλωτοι στη στειρότητα.

14 Ουσίες: ναρκωτικά όπως η κοκαΐνη και η μαριχουάνα προκαλούν στειρότητα με συρρίκνωση των όρχεων και με τον τρόπο αυτό μείωση της παραγωγής σπέρματος. Επίσης, ουσίες που προκαλούν ανάπτυξη και μυϊκή διέγερση (όπως αναβολικά στεροειδή) μειώνουν επίσης την κανονική παραγωγή σπέρματος.

15 Μειωμένη έκκριση τεστοστερόνης: Αυτό οδηγεί σε μείωση της παραγωγής σπερματοζωαρίων. Η υπερβολική άσκηση μπορεί να μειώσει την παραγωγή τεστοτερόνης.

Τι εξετάσεις μπορείτε να κάνετε


Τι μπλοκάρει τη γονιμότητα των αντρών και ποιες εξετάσεις χρειάζεται να γίνουν

Ανάλυση σπέρματος με σπερμοδιάγραμμα Γίνεται ανάλυση σπέρματος για να εξετασθεί η ποιότητά του (όγκος, γλοιότητα, πυκνότητα, ταχύτητα, μορφολογία και τυχόν συγκολλήσεις.

Καλλιέργεια ούρων και σπέρματος Για να εντοπιστεί συγκεκριμένο παθογόνο μικρόβιο ή μικροοργανισμούί (αερόβιοι, αναερόβιοι, άτυποι, ιοί) που μπορεί να ενοχοποιούνται για πρόκληση υπογονιμότητας.

Ορμονικό έλεγχο Η αξιολόγηση του άξονα υποθαλάμου–υπόφυσης-όρχεων παρέχει σημαντικές πληροφορίες για την σπερματογένεση.

Υπερηχογράφημα όρχεων με Doppler Εξέταση απαραίτητη για να αξιολογηθούν οι όρχεις, οι επιδιδυμίδες καθώς και η παρουσία κιρσοκήλης.

Πιο εξειδικευμένες εξετάσεις όταν ο ειδικός ανδρολόγος το κρίνει απαραίτητο είναι οι εξής:

Βιοχημικός έλεγχος του σπέρματος: δίδει πληροφορίες για τη λειτουργία των επικουρικών γεννητικών αδένων. Εκτίμηση της κατάτμησης του DNA των σπερματοζωαρίων (DNA fragmentation)- η ακεραιότητα του DNA είναι προυπόθεση για την γονιμοποιητική ικανότητα των σπερματοζωαρίων.

Αντισπερμικά αντισώματα. Χρωμοσωμιακό έλεγχο. Σε μη αποφρακτική αζωοσπερμία ο χρωμοσωμιακός έλεγχος συνίσταται στην ανάλυση του καρυότυπου και στον έλεγχο μικροελλείψεων στο χρωμόσωμα Υ με τη μέθοδο της αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης (PCR).

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018

Αντιμετωπίστε τη χαλάρωση στο στήθος χωρίς νυστέρι!

Οι περισσότερες γυναίκες αναρωτιούνται εάν η χαλάρωση στο στήθος τους μπορεί να αντιστραφεί. Αποκτήστε ξανά στητό μπούστο και αντιμετωπίστε τη χαλάρωση στο στήθος, χωρίς νυστέρι με αυτές τις συμβουλές.

Τι φταίει για τη χαλάρωση στο στήθος Δεν είναι μόνον η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός αλλά και αρκετές ανθυγιεινές συνήθειες που έχουν συνδεθεί με τη χαλάρωση στο στήθος. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες είναι οι εξής:

• Κάπνισμα.

• Υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύματος.

• Υπερβολική και ξαφνική απώλεια βάρους.

• Χρήση σολάριουμ.

• Ακατάλληλα σουτιέν.

• Διατροφή με πολλά λιπαρά.

• Καθιστικός τρόπος ζωής.

Πώς να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση στο στήθος

1.Σφίξτε το στήθος με μασάζ   Ο Maternite Serum Fermet Buste Ορός Σύσφιξης Στήθους της Mustela περιέχει συστατικά φυτικής προέλευσης που βοηθούν στην αίσθηση σύσφιξης, ενδυναμώνοντας την ελαστικότητα του δέρματος και αφήνοντας μια ανάλαφρη αίσθηση απαλότητας.

Bema Breast Plus Intensive Θεραπεία 4 εβδομάδων για Σύσφιξη και Ανόρθωση του Στήθους,TALIKA - Bust Phytoserum - 50ml

2. Επιλέξτε ένα καλό σουτιέν

3.Πίνετε πολύ νερό

4.Ασκηθείτε

5 Διατηρήστε καλή στάση σώματος

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018

5+1 βήματα για να προλάβετε την κολπίτιδα

Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές, ξεκούραση, ανεμελιά, μπάνια στη θάλασσα και ηλιοθεραπεία.

Όμως, καλοκαίρι σημαίνει επίσης αύξηση των κολπικών λοιμώξεων. Κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, οι ανάγκες υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής αυξάνονται, καθώς η υγρασία, η άμμος και οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν ιδιαίτερα την ανάπτυξη κολπίτιδων και διάφορων ερεθισμών της ευαίσθητης περιοχής. Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα για να προστατευθεί και να περάσει πραγματικά ξέγνοιαστες διακοπές, χωρίς να ανησυχεί για τυχόν λοιμώξεις ή ενοχλήσεις της ευαίσθητης περιοχής;

Δείτε 6 βασικές συμβουλές για τη διατήρηση της γυναικείας υγιεινής και την πρόληψη εμφάνισης κολπίτιδας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού:

Να πλένεστε εξωτερικά και να χρησιμοποιείτε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για την ευαίσθητη περιοχή και σέβονται την χλωρίδα του κόλπου. Αποφύγετε την χρήση πράσινου σαπουνιού καθώς και αφρόλουτρων, που λόγω του αλκαλικού pH τους, μπορεί να οδηγήσουν σε λοιμώξεις, ξηρότητα και δυσάρεστη αίσθηση. Αποφεύγετε τη χρήση σφουγγαριών ή γαντιών τα οποία είναι φορείς μικροβίων.

Δώστε στο σώμα σας χώρο να αναπνεύσει. Εάν φοράτε στενά ρούχα και εσώρουχα που δεν αφήνουν το σώμα να αναπνεύσει, όπως τα πολυεστερικά, μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες (θερμότητα και υγρασία), που ερεθίζουν την ευαίσθητη περιοχή. Για να αποφύγετε τον ερεθισμό επιλέξτε άνετα ρούχα, φτιαγμένα από φυσικά υλικά όπως τα βαμβακερά.

Επισκεφθείτε την τουαλέτα πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή. Η ούρηση πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή βοηθά στην πρόληψη λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης, οι οποίες μπορούν να προκύψουν όταν τα μικρόβια του κόλπου προωθούνται στην ουρήθρα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Επίσης πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά την επαφή για την πρόληψη διάδοσης βακτηρίων. Μην ξεχνάτε το προφυλακτικό.

Όχι μόνο προστατεύει από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα αλλά συμβάλλει στην πρόληψη κολπικών λοιμώξεων. Επισκεφθείτε το γυναικολόγο σας. Να τον συμβουλεύεστε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο και να εξετάζεστε για λοιμώξεις, ασυνήθιστα συμπτώματα και καρκίνο του τραχήλου. Το καλοκαίρι συνοδεύεται από υγρασία και ζέστη, συνθήκες που κάνουν πιο εύκολη την ανάπτυξη μυκήτων και την εξάπλωσή τους στον κόλπο, αυξάνοντας τον κίνδυνο κολπικών λοιμώξεων.

Το βρεγμένο μαγιό μετά το μπάνιο και η υγρασία, ευνοούν την ανάπτυξη μυκήτων, ενώ το sex σε συνδυασμό με την ανεμελιά των διακοπών και την πλημμελή υγιεινή, έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζονται συμπτώματα όπως κνησμός, αίσθημα καύσου, μετά τις διακοπές.

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018

8 σημαντικά σημεία του σώματός σας που δεν βάζετε αντηλιακό

  8 σημαντικά σημεία του σώματός σας που δεν βάζετε αντηλιακό

Δεν είναι κάτι που δεν ξέρετε: εάν εκτεθεί το δέρμα μας στον ήλιο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε απλώσει το αντηλιακό σας σε όλα εκείνα τα ξεχασμένα αλλά σημαντικά σημεία του σώματός σας. Η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγεία του δέρματος ενώ επιταχύνει και τη διαδικασία πρόωρης γήρανσης. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει πως θα πρέπει να τον στερηθείτε, μπορείτε να τον απολαμβάνετε έξυπνα και με ασφάλεια αρκεί να μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό σε αυτά τα 8 σημαντικά σημεία του σώματός σας.

1 Στο κεφάλι Εννοείται ότι εάν υπάρχει φαλάκρα το αντηλιακό είναι απαραίτητο! Αν και η καλύτερη γραμμή άμυνας είναι ένα καπέλο, αν δεν το φοράτε, εφαρμόστε ένα αντηλιακό σπρέι στα μαλλιά σας και στο κεφάλι για να προστατέψετε το δέρμα του. Δοκιμάστε το Αντηλιακό Μαλλιών - Κόκκινο Αμπέλι της Korres. Με αδιάβροχο φίλτρο UV που εμποδίζει δραστικά το ξεθώριασμα του χρώματος των μαλλιών. Προστασία ιδανική για όλο το χρόνο.

2 Στη γραμμή του τριχωτού της κεφαλής Εάν δεν βάλετε αντιηλιακό στα μαλλιά ίσως να έχετε ένα καμένο μέτωπο και μάλιστα στο σημείο που τελειώνει το μέτωπό σας και ξεκινά το τριχωτό. Δοκιμάστε την Anthelios XL Fluide Ultra Light SPF50+ Λεπτόρρευστη Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου με Άρωμα της La Roche – Posay. Χωρίς paraben. Δε δημιουργεί ατέλειες. Πολύ ανθεκτικό στο νέρο.

3 Χείλη Προτιμήστε προϊόντα με δείκτη SPF τουλάχιστον 15 ή και μεγαλύτερο και δεν θα πάθετε ποτέ έγκαυμα στα χείλη σας, ενώ θα διασφαλίσετε την ενυδάτωση τους, τη νεανική, απαλή και βελούδινη όψη τους! Δοκιμάστε το Αντηλιακό Στικ SPF30 για Προστασία σε Χείλη / Μύτη / Αυτιά της Avene. ΠΟΛΥ ανθεκτικό στο νερό, 100% φωτοσταθερό, ιδανικό για την προστασία των χειλιών, της μύτης και των αυτιών από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

4 Αυχένας Αυτός είναι από τα πιο ευαίσθητα και σημαντικά σημεία, που πολύ συχνά ξεχνιέται. Επίσης, βάζετε αντηλιακό κάτω από τη γνάθο, στο πηγούνι και στο σημείο που ξεκινά το ντεκολτέ. Δοκιμάστε το Sun Screen Velvet Face Cream SPF 30/ UVA - Αντιηλιακή Κρέμα Προσώπου Υψηλής Προστασίας της Frezyderm. Κατάλληλη για καθημερινή χρήση όλο το χρόνο για όσους εκτίθενται για αρκετές ώρες στον ήλιο (πολύωρη βάδιση, εργασία σε εξωτερικούς χώρους, πολύωρη οδήγηση).

5 Μασχάλες Αυτή η περιοχή εκτίθεται στον ήλιο και είναι το σημείο που όλοι ξεχνάμε. Δοκιμάστε το Sun High Protection Emulsion SPF30, Αντιηλιακό Γαλάκτωμα Υψηλής Προστασίας της Hydrovit. Προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία και προλαμβάνει φωτοδερματίτιδες, μελαγχρωματικές βλάβες, πρόωρη γήρανση του δέρματος. Ενυδατώνει και περιποιείται την ευαίσθητη επιδερμίδα.

6 Αυτιά Εφαρμόστε μία κρέμα με μεγάλο δείκτη προστασίας (SPF30 ή παραπάνω). Δοκιμάστε το Sun Care Body Cream SPF50, Αντηλιακό Σώματος με Υαλουρονικό Οξύ της Intermed. Αξιόπιστη αντηλιακή προστασία, πλούσια ενυδάτωση και ανάπλαση της επιδερμίδας.

7 Το πάνω μέρος της παλάμης Επειδή και τα χέρια εκτίθενται στον ήλιο χρειάζονται επίσης προστασία. Συμβουλή: Όταν τελειώσετε με την εφαρμογή του αντηλιακού στο υπόλοιπο σώμα σας, τρίψτε την επιπλέον κρέμα στα χέρια σας. Δοκιμάστε το Sunissime Lait Protecteur Energisant Anti-Age Global SPF15 Aντηλιακό Γαλάκτωμα Σώματος Ολικής Αντιγήρανσης της Lierac. 8 Στο κουντεπιέ Ένα σπρέι βοηθά στην εύκολη εφαρμογή αυτού του σημείου. Επίσης μην ξεχνάτε να βάζετε και στις πατούσες. Δοκιμάστε το Sea Side Dry Mist SPF50 Αντηλιακό Spray-Mist γι

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Αδυνάτισμα και ψυχολογία, γιατί τελικά είναι τόσο δύσκολο;

Εάν και σε μεγάλο βαθμό η απώλεια βάρους αποτελεί μια «μαθηματική» πράξη, πολλές φορές η πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτό.

Η ψυχολογία φαίνεται να αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο τόσο στην προσπάθεια αδυνατίσματος, όσο και στη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους σώματος. Είναι λοιπόν θέμα διατροφής ή θέμα ψυχολογίας; Μήπως καταλήγουμε να «τρώμε» τα συναισθήματά μας; Εάν κάναμε ένα γκάλοπ πόσα άτομα έχουν προσπαθήσει ή είναι σε διαδικασία απώλειας βάρους τα νούμερα θα μας εκπλήξουν.

Η πλειοψηφία του κόσμου έχει προσπαθήσει κάποια στιγμή στη ζωή του να χάσει βάρος καταφεύγοντας σε δίαιτες, συμπληρώματα διατροφής, μαγικές λύσεις, μηχανήματα καθώς και σε αισθητικές επεμβάσεις. Ίσως ακουστεί απογοητευτικό το γεγονός, όμως, ότι το 98% των ατόμων που επιχειρούν να χάσουν βάρος, το ξαναπαίρνουν. Πριν λοιπόν αποφασίσετε να ξανα-αρχίσετε μια προσπάθεια απώλειας βάρους, ρίξτε μια βαθύτερη ματιά στην ψυχολογία σας. Δεν είναι όλα θέμα θερμίδων

Το να τροποποιήσετε κάποια λάθος διατροφική συμπεριφορά δεν έχει να κάνει μόνο με το να επιλέξετε τα σωστά τρόφιμα, στους σωστούς συνδυασμούς. Το να μπείτε σε ένα σωστά οργανωμένο πρόγραμμα είναι το μόνο σχετικά εύκολο. Ένα πρόγραμμα, όμως, δεν αρκεί για να αλλάξει την αιτία που βάλατε βάρος σε πρώτο πλάνο. Θα πρέπει να εντοπίσετε τους λόγους που σας ωθούν στο να φάτε παραπάνω.

Είναι το άγχος, η πίεση της δουλειάς, είναι η καλή σας ψυχολογία και η αίσθηση θαλπωρής και ικανοποίησης που κρύβεται πίσω από κάθε σας μπουκιά; Πάντα υπάρχει ένας λόγος.

Σύμφωνα με τον American Psychological Association, τα άτομα που καταγράφουν τις διατροφικές τους συνήθειες έχουν πιο επιτυχημένη απώλεια βάρους. Ξεκινήστε λοιπόν το γράψιμο, καθώς η αναγνώριση του προβλήματος, είναι ένα πρώτο και κύριο βήμα που θα σας βοηθήσει όχι να κόψετε φαγητό αλλά να αποφύγετε τις συγκυρίες που σας οδηγούν σε παρασπονδίες και υπερβολές.

Και τα συναισθήματα μετράνε! Στην προκειμένη, το πράγμα είναι πιο περίπλοκο. Πολλές φορές λόγω ορισμένων συναισθημάτων μπορεί να οδηγούμαστε σε υπερκατανάλωση τροφής (π.χ. άγχος, θυμός, απογοήτευση κ.α.). Πρέπει να απεμπλέξετε το φαγητό από τα δυσάρεστα αλλά και τα ευχάριστα συναισθήματα. Το τι νιώθουμε δεν πρέπει να συνάδει με το τι τρώμε. Από την άλλη, πολλές φορές προδικάζουμε και σαμποτάρουμε οι ίδιοι την προσπάθειά μας γιατί απλώς δεν νιώθουμε καλά. Το αποτέλεσμα, η προσπάθεια απώλειας βάρους πηγαίνει χαμένη, επειδή απλά βαριόμαστε ή είμαστε λυπημένοι. Εντοπίστε την πείνα σας και αναλύστε την. Και μην ξεχνάτε πως χρειάζεστε, όπως όλοι, επιβράβευση η οποία όμως δε σχετίζεται με λιχουδιές.

Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν, να αποκτήσετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του εαυτού σας, ξεκινώντας από τη ψυχολογία σας; Δοκιμάστε το!

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Αντικουνουπικά για βρέφη και παιδιά. Πως και ποιο να χρησιμοποιήσετε.

Tο καλοκαίρι είναι αναμφίβολα η εποχή των κουνουπιών, των σκνιπών και γενικότερα των εντόμων. Λίγο μετά το σούρουπο κάνουν την εμφάνισή τους και μας κάνουν να αισθανόμαστε άβολα από τη φαγούρα.

Εάν και δεν κάνουν προτιμήσεις, τα μικρά παιδιά και τα βρέφη είναι πολύ πιο ευαίσθητα στο τσιμπήμα κουνουπιών, ειδικά εάν σκεφτούμε πως τα έντομα μπορεί να είναι και φορείς μικροβίων και ιών. Από ποια ηλικία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όμως αντικουνουπικά στα παιδιά με ασφάλεια; Τι πρέπει να προσέξουμε για να ελαχιστοποιήσουμε το κίνδυνο τσιμπήματος;

Γιατί τα κουνούπια μας τσιμπάνε; Τα κουνούπια μας τσιμπάνε για να μπορέσουν να πάρουν τα συστατικά που χρειάζονται για να γονιμοποιήσουν τα αυγά τους.

Για το λόγο αυτό και μας τσιμπάνε μόνο τα θηλυκά κουνούπια. Τα κουνούπια έλκονται από τη μυρωδιά και κάποιες ουσίες του σώματος όπως είναι το διοξείδιο του άνθρακα και ο ιδρώτας. Πως μπορούμε να απωθήσουμε τα κουνούπια; Τα εντομοαπωθητικά αποτελούν το πιο αποτελεσματικό μέσο για την απώθηση των κουνουπιών. Λόγω κάποιων ουσιών που περιέχουν μπορούν να κάνουν το δέρμα αφιλόξενο για τα κουνούπια και έτσι να μην μας τσιμπάνε. Τι είδη εντομοαπωθητικών υπάρχουν και πως δρουν; Τα εντομοαπωθητικά έρχονται σε πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένων αερολυμάτων, σπρέι, υγρών, κρεμών, αυτοκόλλητων καθώς και σε μαντιλάκια. Ορισμένα είναι κατασκευασμένα από χημικά ενώ άλλα από φυσικά συστατικά.

Τα εντομοαπωθητικά αποτρέπουν το δάγκωμα αλλά όχι το τσίμπημα εντόμων. Τα έντομα που δαγκώνουν περιλαμβάνουν τα κουνούπια, τους ψύλλους και τις μύγες, ενώ τα έντομα που τσιμπούν είναι οι μέλισσες και οι σφήκες.

Τα εντομοαπωθητικά που κυκλοφορούν στην αγορά χωρίζονται σε δυο ουσιαστικές κατηγορίες: