ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ από 39 ευρώ και άνω και έως 2 κιλά! Παράδοση και Σάββατο! Μάθετε περισσότερα
Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020

Μαγνήσιο και μοιραία στεφανιαία νόσος

Το μαγνήσιο μειώνει τον κίνδυνο μοιραίας στεφανιαίας νόσου σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες

Νέα αμερικανική έρευνα ανακάλυψε ότι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που ακολουθούσαν διατροφή υψηλή σε μαγνήσιο, ενδεχομένως είχαν χαμηλότερο κίνδυνο μοιραίας στεφανιαίας νόσου.

Η νέα έρευνα του Brown University, εστίασε σε 153.569 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, 50 έως 79 ετών στην έναρξη, και τις ρώτησε για την πρόσληψη μαγνησίου μέσω ερωτηματολογίου όπου κατεγράφη η συχνότητα. Οι γυναίκες παρακολουθήθηκαν για 10,5 χρόνια κατά μέσον όρο ώστε να διαπιστωθεί πόσες είχαν μοιραία στεφανιαία νόσο ή ξαφνικό θάνατο από καρδιά.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Journal of Women's Health, και έδειξαν ότι μετά τον υπολογισμό παραγόντων που πιθανόν επηρέαζαν, η υψηλότερη πρόσληψη μαγνησίου συνδεόταν με σημαντικό κίνδυνο μείωσης σε μοιραία στεφανιαία νόσο και μείωσης του κινδύνου αιφνίδιου θανάτου από καρδιά.

Μετά από προσαρμογή για την ηλικία, γυναίκες με τη χαμηλότερη πρόσληψη μαγνησίου είχαν το μεγαλύτερο κίνδυνο για μοιραία στεφανιαία νόσο και αιφνίδιο θάνατο από καρδιά.

Τα ευρήματα δίνουν περαιτέρω ενδείξεις για σχέση μεταξύ του μαγνησίου και της μοιραίας στεφανιαίας νόσου και μείωση του κινδύνου αιφνίδιου θανάτου από καρδιά σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019

B12: Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις έλλειψη;

Συμπτώματα ανεπάρκειας Β12

Η ανεπάρκεια σε βιταμίνη B12 γίνεται αντιληπτή σε τέσσερα στάδια:

αρχικά έχουμε μείωση των επιπέδων της στο αίμα (στάδιο 1),

στη συνέχεια παρατηρείται χαμηλή συγκέντρωση της βιταμίνης σε κυτταρικό επίπεδο (στάδιο 2),

έπειτα έχουμε αύξηση της ομοκυστεΐνης, ενός βλαβερού αμινοξέως, στο αίμα και μείωση της σύνθεσης DNA (στάδιο 3)

και τέλος την μακροκυτταρική αναιμία, με συμπτώματα κούρασης, αδυναμίας, λήθαργου, απώλεια μνήμης και νευρολογικές διαταραχές (στάδιο 4).

Σοβαρή έλλειψη στην εν λόγω βιταμίνη μπορεί να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για κατάθλιψη, παράνοια και παραισθήσεις, ενώ μπορούν αν προκληθούν μη αναστρέψιμες καταστροφές στα νεύρα.

Πολλά από αυτά που χαρακτηρίζουν την Τρίτη ηλικία – δυσκολία στο περπάτημα, μούδιασμα και αίσθηση τσιμπημάτων σε χέρια και πόδια, κιτρίνισμα, πόνοι στις αρθρώσεις, δύσπνοια, μειωμένη μνήμη, απώλεια στη γεύση και την οσμή, ακράτεια κ.ά – οφείλονται εν μέρει στην έλλειψη βιταμίνης B12 και υποχωρούν όταν αυτή χορηγηθεί στον οργανισμό.

Η βιταμίνη Β12 φαίνεται ότι μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψή της νόσου Alzheimer και βελτιώνει τα επίπεδα μνήμης. Πιο συγκεκριμένα, έρευνα που παρουσιάστηκε στο American Journal of Clinical Nutrition το 2002, δείχνει ότι σε άτομα ηλικίας 60 έως 78 ετών στην Σκωτία όσοι είχαν κοβαλαμίνη και φολικό οξύ σε υψηλά επίπεδα στο αίμα, είχαν και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ

νοημοσύνης!

Γιατί είναι σημαντική η Β12; Ο οργανισμός μας χρειάζεται βιταμίνη B12 διότι:

Είναι απαραίτητη για τη σύνθεση λευκών και ερυθρών αιμοσφαιρίων. Συμμετέχει στην παραγωγή γενετικού υλικού DNA και RNA. Ενισχύει τη γονιμότητα. Είναι πολύ σημαντική για τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος, ενώ βοηθάει στην πρόληψη του Alzheimer. Συμμετέχει στη σύνθεση πρωτεϊνών, τον μεταβολισμό λιπών και υδατανθράκων και βοηθάει στην καλύτερη πέψη της τροφής. Μας βοηθάει να έχουμε υγιή μαλλιά και δέρμα. Μετριάζει τα συμπτώματα στην κατάθλιψη, μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα και επιβραδύνει την εξέλιξη του AIDS.

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019

Κολικοί μωρού: Θηλασμός και διατροφή μητέρας

Κολικοί μωρού και διατροφή μητέρας

Πολλές φορές στο θηλασμό, το τι θα φάει η μητέρα επηρεάζει κατά πολύ την εμφάνιση κολικών στο βρέφος! Αν το μωρό είναι ευαίσθητο ή αλλεργικό σε κάποια από τις τροφές που καταναλώθηκαν, τότε το κλάμα ξεκινά! Όμως, ποιες τροφές είναι εκείνες που ως επί το πλείστον θεωρούνται υπεύθυνες για τον κολικό; Κοινά αλλεργιογόνα.

Από τα πρώτα που θα πρέπει να βγάλετε από τη διατροφή σας είναι κοινά αλλεργιογόνα όπως το αγελαδινό γάλα, η σόγια, οι ξηροί καρποί, τα αυγά, τα ψάρια, η σοκολάτα κ.ά.

Εάν αυτά είναι η αιτία, η αλλαγή θα φανεί μέσα στις επόμενες 3-5 ημέρες.

Τρόφιμα που προκαλούν αέρια. Όλοι γνωρίζουμε λίγο-πολύ ποια είναι: τα όσπρια, το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το κρεμμύδι. Αν λοιπόν προκαλούν αέρια στου ενήλικες, φανταστείτε τι κάνουν στο έντερο του μωρού σας! Σκόρδο, μπαχαρικά και καυτερά. Το ίδιο ισχύει και εδώ. Δεν είναι λίγες οι φορές που αυτά τα τρόφιμα μας πέφτουν “βαριά”. Αν λοιπόν προκαλούν πεπτικές διαταραχές σε τόσους πολλούς, το πιο πιθανό είναι ότι θα επηρεάσουν και το ευαίσθητο πεπτικό σύστημα ενός βρέφους. Αλκοόλ και καφές. Φαίνεται ότι οι δυο αυτές συνήθειες επιβαρύνουν κι αυτές με τη σειρά τους, τους κολικούς.

Φροντίστε να τις περιορίσετε όσο μπορείτε κι αν δεν μπορείτε να απαρνηθείτε το αγαπημένο σας καφεδάκι, καταναλώστε το αφού έχετε θηλάσει.

Κάποια φρούτα. Υπάρχουν αρκετά φρούτα τα οποία καλό είναι να αποφύγετε, καθώς έχουν συνδεθεί με αύξηση κολικών. Ανάμεσά τους είναι οι φράουλες, τα πορτοκάλια, ο ανανάς, τα βατόμουρα, τα σταφύλια, τα μάνγκο, η ντομάτα. Η αρνητική τους επίδραση φαίνεται να οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στα μικρά σποράκια που περιέχουν. Και τώρα το μεγάλο ερώτημα της νέας μαμάς: τι μένει για να φάμε; Υπάρχουν ακόμα εκεί έξω τροφές που σας περιμένουν!

Μπορείτε να καταναλώσετε – πάντα με προσοχή και παρατηρώντας τις επιδράσεις τους – σούπες, μήλα, αχλάδια, αβοκάντο, γλυκοπατάτα και πατάτα, παντζάρι, κολοκύθα, μανιτάρια, κρέας και κοτόπουλο, καρότα, καλαμπόκια. Αποφύγετε φλούδες και σπόρια. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μικρές ποσότητες από ψάρι και αυγό, μιας και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καλά ανεκτά, αλλά με προσοχή καθώς ανήκουν στα αλλεργιογόνα. Από ροφήματα θα σας βοηθήσουν τα βότανα που καταπραΰνουν και βελτιώνουν την πέψη όπως το χαμομήλι, ο μάραθος, το κάρδαμο. Συμπληρώματα για κολικούς Τα προβιοτικά σε σταγόνες είναι μια άριστη επιλογή για βρέφη με κολικούς! Εξισορροπούν την εντερική χλωρίδα και βοηθούν στην πέψη και τη λειτουργία του εντέρου. Σε μελέτη του American Academy of Pediatrics (2007) βρέθηκε θεαματική μείωση των κολικών στο 95% των βρεφών στα οποία δόθηκε προβιοτικό συμπλήρωμα (Lactobacillus reuteri), συγκριτικά με το 7% της ομάδας που λάμβανε σιμεθικόνη. Γενικά, το κάθε μωρό είναι διαφορετικό. Χρειάζεται υπομονή και παρατηρητικότητα προκειμένου να ανακαλύψετε τι είναι αυτό που ενοχλεί το δικό σας.

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019

Αυτό είναι το μυστικό για να εξολοθρεύσετε ψείρες και κόνιδες

Πώς να εξολοθρεύσετε ψείρες και κονίδες Εκτός από τις σειρές αντιφθειρικών που θα βρείτε στο φαρμακείο η αφαίρεση των ψειρών και των κόνιδων με το χέρι μπορεί να ολοκληρώσει το δύσκολο task της απομάκρυνσης των ψειρών εάν το αντιφθειρικό δεν κατάφερε εντελώς να τις απομακρύνει.

Είναι επίσης μια επιλογή για όποιον δεν θέλει να χρησιμοποιήσει κάποια αντιφθειρική αγωγή. Και είναι η μόνη επιλογή για βρέφη, στα οποία δεν επιτρέπεται η χρήση αντιφθειρικού.

Τι κάνετε:

• Λούστε το παιδί και απλώστε του κοντίσιονερ κατά μήκος των μαλλιών, χωρίς να το ξεβγάλετε.

• Χωρίστε σε μικρές τούφες τα μαλλιά του.

• Χρησιμοποιήστε ένα χτενάκι με πυκνά δόντια για να απομακρύνετε τις ψείρες και τις κόνιδες, χτενίζοντας από τις ρίζες έως τις άκρες.

• Σκουπίζετε το χτενάκι σε μια χαρτοπετσέτα ή σε ένα δίσκο από βαμβάκι όπου θα είναι ευκολότερο να τις δείτε.

• Επαναλάβετε άλλη μία φορά.

• Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία στα μαλλιά ανά 3-4 ημέρες για 3 εβδομάδες μετά την εμφάνιση της τελευταίας ζωντανής ψείρας. Τα βρεγμένα μαλλιά σταματούν προσωρινά τις κινήσεις των ψειρών και το κοντίσιονερ κάνει πιο εύκολο το έργο σας στην απομάκρυνση των ψειρών. Δεν είναι αποτελεσματικό σε στεγνά μαλλιά.

• Δοκιμάστε: Το Lice Free Set της Frezyderm. Αυτό το σετ προσφέρει ολοκληρωμένη αντιφθειρική αγωγή με μοναδικά φυτικά συστατικά, η οποία αποτελείται από το Lice Free Shampoo, τη Lice Free Lotion και το ειδικό χτενάκι για την απομάκρυνση της ψείρας. Η δράση του λειτουργεί σε όλα τα στάδια ζωής της ψείρας, κόνιδα, νύμφη και ενήλικη, γεγονός που το καθιστά απόλυτα δραστικό και αποτελεσματικό.

Ταυτόχρονα, καταπραΰνει το κεφαλάκι των παιδιών από τον κνησμό και τους ερεθισμούς, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και χάρη στα μικροσφαιρίδια που περιέχει, προσφέρει παρατεταμένη αποτελεσματικότητα που διαρκεί ακόμη και μετά την έκπλυση του προϊόντος.

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019

Φθινοπωρινές αλλεργίες: Αντιμετωπίστε τες με τη δύναμη της Ιαπωνικής μέντας!

Σίσο (shiso) ή περίγια (perilla) είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή γλώσσα για το βότανο, το σπόρο και το μπαχαρικό ή ακόμα και ολόκληρο το φυτό Perilla Frutescens, γνωστό σε εμάς ως Ιαπωνική μέντα.

Έχοντας, λοιπόν, πολλές παραλλαγές και κοινά ονόματα, η πραγματική Perilla frutescens ή Perilla arguts, είναι ένα μέλος της οικογένειας της μέντας, που όμως δεν έχει γεύση σαν μέντα, και εμφανίζεται ως αυτοφυές στην Κίνα, τη Βιρμανία και στα Ιμαλάια. Σε γενικές γραμμές, είναι ένα γαστρονομικά ευπροσάρμοστο φυτό και πολύ δημοφιλές ως καρύκευμα, ως χορταρικό τρόφιμο σε διάφορους ασιατικούς πολιτισμούς, αλλά και ως παραδοσιακό φυτό με εξαιρετική θεραπευτική δράση κατά των αλλεργιών. Ας την ανακαλύψουμε λοιπόν! Μία σύντομη περιγραφή…. Υπάρχουν δύο τύποι Ιαπωνικής μέντας. Το Aojiso είναι η πράσινη ποικιλία, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για τη γεύση και το άρωμά της και το Akajiso είναι η κόκκινη ποικιλία που χρησιμοποιείται κυρίως ως χρωστική ουσία τροφίμων και συντηρητικό. Το φυτό της Ιαπωνικής μέντας συνήθως αποκτά μέγιστο ύψος περίπου 60 εκ. Τα φύλλα της είναι φαρδιά και κάπως τραχιά στην επιφάνεια, μυτερά και με ακανόνιστες μυτούλες γύρω-γύρω. Είναι πολύ αρωματικά και έχουν πολύ έντονη φυτική και λεμονάτη γεύση.

Οι θεραπευτικές της ιδιότητες… Στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, οι σπόροι της Ιαπωνικής μέντας χρησιμοποιούνται ως αποχρεμπτικό, αντιασθματικό, φάρμακο για το βήχα, αλλά και ως πεπτικό βοήθημα. Τα φύλλα της χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του κρυολογήματος, ενώ οι μίσχοι για να ηρεμήσουν το ανήσυχο αγέννητο παιδί. Η Ιαπωνική μέντα βοηθάει στην υπερκατανάλωση θαλασσινών και αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιείται στο σούσι. Μία όμως ιδιαίτερα ξεχωριστή θεραπευτική της ιδιότητα είναι η ικανότητα να περιορίζει την ευαισθησία του ατόμου στους αλλεργιογόνους παράγοντες και να αμβλύνει τα συμπτώματα. Και πως το πετυχαίνει αυτό;

Χάρη στην παρουσία των φαινολικών ενώσεων, μονοτερπενίων και των τριτερπενοειδών που υπάρχουν στους σπόρους της. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες το εκχύλισμα της Ιαπωνικής μέντας εμποδίζει την απελευθέρωση της ισταμίνης, η οποία είναι μία ουσία που παράγει ένας «ευαίσθητος» οργανισμός όταν έρχεται σε επαφή με αλλεργιογόνους παράγοντες. Μόλις παραχθεί η ισταμίνη, ξεκινούν όλα τα γνωστά αλλεργικά συμπτώματα όπως η ρινική συμφόρηση, το φτέρνισμα, ο κνησμός, οι κοκκινίλες και τα οιδήματα σε μεμονωμένες περιοχές. Μία χρήσιμη συμβουλή… Καθώς λοιπόν το φθινόπωρο έχει ήδη μπει για τα καλά για πολλούς ανθρώπους αρχίζει η ταλαιπωρία. Οι εποχικές αλλεργίες θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους. Καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να τις αντιμετωπίσετε με κάποιο φυσικό τρόπο.

Αναζητήστε την Ιαπωνική μέντα σε εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής και επωφεληθείτε από την επίδρασή της στα αλλεργικά συμπτώματα.

Alerginal και χαρείτε την κάθε εποχή, χωρίς αλλεργία! Αντιμετωπίστε τα δυσάρεστα συμπτώματα της αλλεργίας με το Alerginal. Το Alerginal spray αποτελεί ένα ιατροτεχνολογικό προϊόν για την υποστηρικτική θεραπεία των συμπτωμάτων της αλλεργικής ρινίτιδας. Περιέχει θαλασσινό νερό, δεξπανθενόλη και επιπλέον υαλουρονικό οξύ που καθαρίζουν τον ευαίσθητο ρινικό βλεννογόνο από τους ρύπους, τη γύρη και την οικιακή σκόνη, ανακουφίζουν και ενυδατώνουν. Το Alerginal capsules αποτελεί ένα συμπλήρωμα διατροφής το οποίο λειτουργεί αυτόνομα ή συνδυαστικά με το Alerginal spray. Περιέχει συστατικά που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για τις ευεργετικές ιδιότητές τους όπως εκχύλισμα Ιαπωνικής Μέντας, κερσετίνη, μία πολύτιμη ουσία που βρίσκεται στον εξωτερικό φλοιό φρούτων και λαχανικών με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, καθώς και βιταμίνες C και D3.

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019

5 Βότανα για την Αρθρίτιδα! Βρες αυτό που σου ταιριάζει!

Όλοι έχουμε ακούσει για την αρθρίτιδα και πιθανόν να έχουμε κάποιο οικείο πρόσωπο που να ταλαιπωρείται από αυτή. Όμως, πόσοι γνωρίζατε ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν γενικό όρο που περιλαμβάνει 100 διαφορετικά είδη αρθρίτιδας και σχετικές παθήσεις; Η οστεοαρθρίτιδα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι από τις πιο συνηθισμένες μορφές, που χαρακτηρίζονται από πολλές φλεγμονές και κάποια από τα πιο κοινά συμπτώματα είναι ο πόνος, το πρήξιμο και η δυσκαμψία. Γενικά, η αρθρίτιδα εμφανίζεται περισσότερο στις γυναίκες και καθώς η ηλικία περνάει

(1). Ποια βότανα μπορούν να μας βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων;

1.Boswellia ή Ινδικό λιβάνι Η Boswellia serrata είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στα διάφορα μέρη του κόσμου, για φλεγμονές στις αρθρώσεις και όχι μόνο. Η λήψη της μπορεί να μας βοηθήσει στη μείωση του πόνου, στο πρήξιμο και τη βελτίωση της κίνησης.

2.Μπόραγκο ή Starflower oil Το μπόραγκο και κυρίως το έλαιο του σπόρου του περιέχει μεγάλη ποσότητα GLA (γ-λινολενικό οξύ), ένα ωμέγα 6 λιπαρό οξύ, το οποίο φαίνεται να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ειδικά στη ρευματοειδή αρθρίτιδα φαίνεται να βοηθάει στη μείωση της ευαισθησίας και του πρηξίματος στις αρθρώσεις. (2)

3.Κουρκουμάς Ο κουρκουμάς ή αλλιώς turmeric είναι ίσως ο βασιλιάς στα αντιφλεγμονώδη βότανα! Είτε μόνος του, είτε συνδυαστικά με άλλα βότανα μπορεί να βοηθήσει με τις φλεγμονές στην αρθρίτιδα και στον χρόνιο πόνο. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί ένα από τα πιο συχνά συστατικά σε συμπληρώματα για αρθυρώσεις!

4.Black Currant ή Μαύρη σταφίδα Η Μαύρη σταφίδα και κυρίως ο σπόρος της είναι επίσης πλούσιος σε ωμέγα 6 λιπαρά οξέα GLA. Σχετική έρευνα έδειξε ότι η λήψη συμπληρώματος Black Currant μείωσε τα συμπτώματα σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, όμως μεγαλύτερες έρευνες απαιτούνται (3).

5.Cat’s Claw Το βότανο Cat’s Claw ή αλλιώς Uncaria tomentosa είναι ένα φυτό που συναντάται κυρίως στη Νότια και Κεντρική Αμερική και λέγεται ότι οι φυλές στο Περού το χρησιμοποιούν παραδοσιακά σε περιπτώσεις αρθρίτιδας. Μέχρι στιγμής έχει βρεθεί σε σχετική έρευνα σε άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα, ότι η λήψη του παράλληλα με φαρμακευτική αγωγή, βελτίωνε τον πόνο στις αρθρώσεις κατά 53,2% συγκριτικά με το 24,1% της ομάδας placebo

(4). Επιπλέον, μελέτη σε ζώα έδειξε ότι το cat’s claw μπορεί να επιδράσει στη λειτουργία ενζύμων έχοντας θετικό αποτέλεσμα ενάντια στην αρθρίτιδα (5). Ανακάλυψε ποιο βότανο ταιριάζει στον οργανισμό σου και δες τις φλεγμονές και την ταλαιπωρία σου να σε αποχαιρετούν!

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019

Προστάτης και Έλαιο Σπόρου Κολοκύθας!

Aν είστε άνδρας άνω των 50 ή νεότερος αλλά ήδη έχετε παρατηρήσει κάποιες διαταραχές με την κύστη σας, τότε ο κολοκυθόσπορος θα γίνει το αγαπημένο σας σνακ!

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι άνδρες έπειτα από μια ηλικία μπορεί να βιώσουν αλλαγές στο μέγεθος του προστάτη τους και τις συνήθειες ούρησης. Τι είναι ο προστάτης; Ο προστάτης είναι ένας αδένας σε μέγεθος καρυδιού που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη. Μετατρέπει την τεστοστερόνη σε διυδροτεστοστερόνη (DHT), βοηθώντας στην παραγωγή σπέρματος και την εκσπερμάτιση, αποκτώντας έτσι ύψιστη σημασία για το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα. Αν όμως αρχίζει να παράγεται υπερβολική ποσότητα DHT, μπορεί να προκύψουν προβλήματα με το μέγεθος του προστάτη. Καλοήθης υπερπλασία του προστάτη Πρόκειται για την αύξηση του προστάτη, που συνήθως αρχίζει μετά τα 40. Το αποτέλεσμα αυτής της αύξησης είναι ότι συμπιέζεται η ουρήθρα και αυτό κατ΄επέκταση είναι που δημιουργεί προβλήματα με την ούρηση.

Γενικά, είναι μια κατάσταση που απασχολεί τους περισσότερους άνδρες, με τα στατιστικά να μιλάνε για 1 στους 3 σε ηλικίες άνω των 50 ετών και για το 80% σε ηλικίες άνω των 70!

Συμπτώματα

Αν και τα συμπτώματα δεν είναι ίδια σε όλους τους άνδρες, ωστόσο αν εντοπίσετε κάτι από τα παρακάτω καλό είναι να επισκεφτείτε άμεσα έναν ουρολόγο και να μην τα αφήσετε να χειροτερέψουν: Δυσκολία στην ούρηση, καθυστέρηση έναρξης Έντονη και ξαφνική επιθυμία για ούρηση Συχνοουρία Νυκτουρία, δηλ. ξύπνημα τη νύχτα για ούρηση Διακοπτόμενη ή παρατεταμένη ούρηση Αίσθημα ότι δεν αδειάζει τελείως η κύστη κατά την ούρηση Σε αρκετούς άνδρες επηρεάζεται η σεξουαλική λειτουργία και η στύση εξαιτίας της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη (ΚΥΠ), ενώ αυξάνεται και η πιθανότητα για μολύνσεις. Κολοκυθόσπορος και προστάτης Εδώ και αιώνες ο κολοκυθόσπορος αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές για παθήσεις του προστάτη στην παραδοσιακή ιατρική πολλών χωρών ανά των κόσμο. Είναι πλούσιος σε ψευδάργυρο, καροτενοειδή και φυτοστερόλες, ουσίες που φαίνεται να είναι ωφέλιμες για την υγεία του προστάτη. Άνδρες με καλοήθη υπερπλασία του προστάτη φαίνεται να έχουν χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου στο προστατικό υγρό, γι’ αυτό και είναι ένα στοιχείο που πρέπει να αυξήσουν στη διατροφή τους. Επιπλέον, η δίαιτα πλούσια σε καροτενοειδή έχει βρεθεί πως μειώνει τον κίνδυνο για ΚΥΠ, ενώ οι φυτοστερόλες ανακουφίζουν από τα συμπτώματα (1).

Η πρόσληψη ψευδαργύρου και φυτοστερολών από τη διατροφή ή μέσω συμπληρωμάτων φαίνεται να βοηθά στη μείωση ενός διογκωμένου προστάτη (2). Έλαιο σπόρου κολοκύθας και προστάτης Το έλαιο σπόρου κολοκύθας είναι στην ουσία το εκχύλισμα που προκύπτει έπειτα από ειδική επεξεργασία από τους σπόρους της κολοκύθας. Είναι προτιμότερο να διαλέξετε έλαιο ψυχρής έκθλιψης, μιας και αυτή η διαδικασία διατηρεί περισσότερα από τα ωφέλιμα αντιοξειδωτικά που συνήθως χάνονται στη θερμική επεξεργασία. Πλέον, θα το βρείτε και ως συμπλήρωμα διατροφής. Μάλιστα σε σχετική έρευνα σε Κορεάτες άνδρες, φάνηκε ότι η λήψη ελαίου σπόρου κολοκύθας, αλλά και ελαίου saw palmetto μείωσε το σκορ στη

“Διεθνή Βαθμολογία Συμπτωμάτων Προστάτη”, γνωστή και ως IPSS. Επίσης, η ποιότητα ζωής και η ούρηση σταδιακά βελτιώθηκαν σε διάστημα 3-6 μηνών από τη λήψη 320mg ελαίου κολοκύθας καθημερινά (3). Βάλτε λοιπόν τον κολοκυθόσπορο στην καθημερινότητά σας και μην αγνοείται τυχόν περίεργα συμπτώματα! Επισκεφτείτε κάποιον ειδικό, προκειμένου να σας καθησυχάσει και να σας δώσει τις σωστές συμβουλές. Βρείτε στο Pharmacy-home συμπληρώματα με έλαιο σπόρου κολοκύθας και προϊόντα για την υγεία του προστάτη!

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019

Μαγνήσιο ένα μέταλλο με πολλές ιδιότητες και οφέλη για την υγεία

Το μαγνήσιο ένα μέταλλο που υπάρχει σε αφθονία στο σώμα, και ειδικότερα στα οστά και στους ιστούς των διαφόρων οργάνων. Ένα μικρό ποσοστό μαγνησίου υπάρχει επίσης και στο αίμα. Η απορρόφηση του γίνεται κυρίως στο λεπτό έντερο και η απέκκρισή του μέσω των νεφρών και του παχεός εντέρου.

Τα μέταλλα είναι διατροφικά συστατικά ζωτικής σημασίας για φυσιολογική λειτουργία και την υγεία του οργανισμού, ειδικά το μαγνήσιο το οποίο συμμετέχει σε περισσότερες από 300 βιοχημικές διεργασίες στο σώμα. Σε ποιές τροφές υπάρχει το μαγνήσιο Το σώμα μας δεν έχει τη δυνατότητα να παράγει μαγνήσιο και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να λαμβάνεται καθημερινά μέσω της διατροφής. Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο είναι οι ξηροί καρποί (ηλιόσποροι, καρύδια, αµύγδαλα, φουντούκια, λιναρόσπορος, σουσάμι, φιστίκια Αιγίνης) , τα όσπρια, οι µπανάνες, τα σύκα, τα µήλα, τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, το φύτρο σταριού, τα δηµητριακά ολικής άλεσης, το κεχρί, το καλαµπόκι, η σόγια, το σκόρδο, το µπρόκολο και η αγκινάρα.

Καλές πηγές μαγνησίου είναι επίσης το κακάο και τα μπαχαρικά. Διάφορα βότανα, όπως το χαμομήλι, το πιπέρι καγιέν, ο λυκίσκος, το λεμονόχορτο, η γλυκόριζα, η τσουκνίδα, η βρώμη, η πάπρικα, η μέντα, το φασκόμηλο, περιέχουν επίσης μαγνήσιο. Το νερό μπορεί να αποτελέσει μια πηγή μαγνησίου, με την προϋπόθεση ότι είναι «σκληρό» και συνεπώς πλούσιο σε μέταλλα.

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019

Λάδι κάνναβης διατροφική αξία και ιδιότητες

Η κάνναβη είναι ένα φυτό που αναπτύχθηκε στη κεντρική Ασία. Χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και βρίσκει πολλές εφαρμογές στην ιατρική, στη φαρμακοβιομηχανία, τη βιομηχανία των καλλυντικών αλλά και στη διατροφή. Η κάνναβη ανήκει στην οικογένεια των καναβοειδών Canabaceae και περιλαμβάνει τρία είδη: την ήμερη κλωστική ή βιομηχανική κάνναβη Cannabis sativa, την ινδική κάνναβη Cannabis indica και την Cannabis ruderalis.

Το βρώσιμο λάδι της κάνναβης (hemp seed oil) εξάγεται από το είδος Cannabis sativa ή αλλιώς κλωστική ήμερη κάναβη και είναι ένα από τα πιο θρεπτικά φυτικά έλαια. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα χλωροφύλλη, στην οποία οφείλει και το πράσινο χρώμα του, σε καροτένια, φυτοστερόλες, βιταμίνες A, B1, B2, B3, B6, C, D, E, φωσφολιπίδια, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το ασβέστιο, το θείο, το κάλιο, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και ο φώσφορος. Επίσης το λάδι κάνναβης παρά το γεγονός ότι είναι μια φυτική τροφή περιέχει πρωτείνες υψηλής βιολογικής και διατροφικής αξίας, καθώς περιλαμβάνει μια αλληλουχία 20 βασικών αμινοξέων. Αποτελεί ιδανική τροφή για χορτοφάγους και vegans.

Η περιεκτικότητά του σε ωφέλιμα πολυακόρεστα ωμέγα λιπαρά οξέα του προσδίδει και την ιδιαίτερη διατροφική του αξία. Είναι η πιο πλούσια πηγή ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρών οξέων σε ιδανική αναλογία 1 προς 3. Περιέχει τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα άλφα λινολενικό οξύ (ALA) και το σπάνιο στεαριδονικό οξύ και επίσης τα ωμέγα 6, λινολεϊκό οξύ (LA) και γάμμα λινολενικό οξύ (GLA). Η περιεκτικότητα του έλαιο κάναβης σε κορεσμένα λιπαρά οξέα είναι μικρότερη από 5%.

Κανναβέλαιο ιδιότητες

Το λάδι κάνναβης λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρά οξέα, και κυρίως λόγω της ιδανικής αναλογίας των λιπαρών αυτών Προσφέρει προστασία από τις φλεγμονές Προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα Δρα καταπραϋντικά σε καταστάσεις του δέρματος όπως το έκζεμα, η ψωρίαση και η ακμή. Τα ωφέλιμα διατροφικά του συστατικά προσφέρουν ενέργεια, τονώνουν το χαμηλό μεταβολισμό, και είναι κατάλληλο για άτομα που δυσκολεύονται να πέψουν τα λιπαρά. Το κανναβέλαιο μπορεί να καταναλωθεί και από άτομα με χολολιθίαση. Στη βιομηχανία των καλλυντικών χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά, όπως κρέμες, σαπούνια, σαμπουάν, conditioner. Το λάδι κάνναβης είναι αντιφλεγμονώδες, αντιγηραντικό, καταπραϋνει τη ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα, ενώ πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ενισχύει την αντοχή της επιδερμίδας έναντι στην ηλιακή ακτινοβολία. Βρείτε στο vita4you.gr τη νέα σειρά προϊόντων περιποίησης προσώπου, σώματος και μαλλιών με βιολογικό έλαιο κάνναβης Dr Organic Hemp Oil

Το έλαιο κάνναβης στη καθημερινή διατροφή Πρόκειται για ένα λεπτόρευστο έλαιο με ήπια ευχάριστη γεύση καρυδιού. Δεν θα πρέπει να θερμαίνεται και να χρησιμοποιείται σε τρόφιμα με θερμοκρασία πάνω από 35ο C καθώς χάνει μεγάλο μέρος της διατροφικής του αξίας. Καταναλώνεται ωμό σε ποσότητα σαν συμπλήρωμα διατροφής ή σε σαλάτες και πιάτα με λαχανικά ή ρύζι. Ο συνδιασμός έλαιου κάνναβης και ελαιόλαδου αποτελούν έναν διατροφικό άριστο συνδιασμό ωμέγα 3, 6 και 9 λιπαρών οξέων στην τέλεια αναλογία. Προτιμήστε ένα βιολογικό έλαιο ψυχρής έκθλιψης το οποίο θα περιέχει αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά συστατικά των σπόρων της κάνναβης.: Βρώσιμο βιολογικό λάδι κάνναβης ψυχρής έκθλιψης Βιολογικούς σπόρους κάνναβης Bιολογική πρωτείνη κάνναβης Φυτικό ρόφημα κάνναβης

Σάββατο, 1 Ιουνίου 2019

Μαύρισμα ποιες τροφές βοηθούν ;

Έχοντας ήδη αρχίσει το καλοκαίρι οι περισσότεροι από εμάς κυνηγάμε ένα χρυσαφένιο μαύρισμα και μια σοκολατένια αλλά ταυτόχρονα υγιή επιδερμίδα.

Πόσοι από εσάς γνωρίζεται ότι εκτός από το solariun , tanning και τις ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπεία υπάρχουν τροφές που συναντάμε καθημερινά οι ποίες , βοηθούν στην αύξηση της μελανίνης ;

Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε ποιες είναι αυτές οι τροφές οι οποίες είναι σύμμαχοι μας στις ανάγκες της μόδας και του καλοκαιριού! Οι περισσότεροι ξέρουμε ότι το μαύρισμα αποτελεί μια φυσιολογική αμυντική λειτουργία του σώματος μας , αφού από την επίδραση του ήλιου , τα μελανοκύτταρα της επιδερμίδας εκκρίνουν μελανίνη για να μας προστατεύσει από την υπεριώδη ακτινοβολία , σκουραίνοντας παράλληλα και το χρώμα του δέρματος.

Διάφορα αντιοξειδωτικά ,όπως τα καροτενοειδή , το λυκοπένιο , η λουτεϊνη και άλλα , ευθύνονται σε μικρό βαθμό για το σκούροχρωμο της επιδερμίδας μας.

Οι ουσίες αυτές πέρα από την ωφέλιμη αντιοξειωτική προστασία εναποτίθεται κάτω από την επιδερμίδα και σε υψηλή συγκεντρώσεις μπορούν να επηρεάσουν και το χρώμα του δέρματος. Τέτοιες ουσίες είναι :

Καροτενοειδή Τα καροτενοειδή, υπάρχουν κατά βάση σε πορτοκαλο-κίτρινα φρούτα και λαχανικά (και πράσινα φυλλώδη), όπως το καρότο (καροτένια), η ντομάτα (λυκοπένιο), τα βερίκοκα και τα ροδάκινα, το καρπούζι και το πεπόνι, το μάνγκο, οι πιπεριές, οι κολοκύθες, το μπρόκολο και το σπανάκι. Μάλιστα φαίνεται ότι τα καροτενοειδή προστατεύουν το δέρμα από τους διάφορους ερεθισμούς και τις πανάδες.