Προετοιμασία για τα Χριστούγεννα

Προετοιμασία για τα Χριστούγεννα

Προετοιμασία για τα Χριστούγεννα

03/02/2020

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν… μαγειρεύουν και φροντίζουν τη σιλουέτα τους πριν τις γιορτές, ώστε να μπουν στα ρούχα του ρεβεγιόν, αλλά και να κρατήσουν το δείκτη της ζυγαριάς υπό έλεγχο μόλις τελειώσουν τα Χριστούγεννα.

Πείτε «ναι» στην υγιεινή πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη φέρνει ενέργεια, κορεσμό και είναι απαραίτητη για το «χτίσιμο» των μυών. Ειδικά αν γυμνάζεστε και καταναλώνετε πρωτεΐνη, θα βοηθήσετε τους μυς σας να μεγαλώσουν και έτσι να «καίτε» περισσότερο λίπος. Προτιμήστε την άπαχη πρωτεΐνη, από ψάρια, κοτόπουλο, γαλοπούλα, κινόα και αβγά ή κάντε συνδυασμούς όπως φακόρυζο, φασόλια και ψωμί ολικής άλεσης για να λάβετε και πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

Αυξήστε τις φυτικές ίνες

Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, όπως και τα προϊόντα ολικής άλεσης, περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες εκτός του ότι βοηθούν στην υγεία του εντέρου και τη μείωση της χοληστερίνης, μας βοηθούν να παραμένουμε χορτάτοι για περισσότερη ώρα και να μην αναζητούμε συνεχώς λιχουδιές. Αυξήστε τις τροφές που τις περιέχουν –κάτι που αυτόματα θα σας οδηγήσει σε μείωση άλλων, ενδεχομένως πιο λιπαρών τροφών- και αφήστε τες να κάνουν τη δουλειά τους!

Μειώστε θερμίδες

Αν και όλα τα παραπάνω πιθανότατα θα βοηθήσουν να μειώσετε θερμίδες, παρ’ όλ’ αυτά βάλτε κι εσείς στόχο να μειώσετε τις θερμίδες σας για τις επόμενες 2 εβδομάδες κατά 150 την ημέρα, προσέχοντας τις μερίδες σας και βάζοντας τη φυσική δραστηριότητα (περπάτημα, τζόκινγκ, γιόγκα, αεροβική, χορό κ.ο.κ.) στη ζωή σας. Μπορείτε, επίσης, να κάνετε μικρές αλλαγές, όπως να ανεβαίνετε με τις σκάλες αντί να πάρετε το ασανσέρ, να περπατήσετε αντί να πάρετε το αυτοκίνητο κ.ο.κ. Και ναι, οι δουλειές του σπιτιού «μετράνε» γι’ αυτό κάντε τώρα τη γενική σας!