Κάνει κρύο... καιρός για σούπα!!!!

Κάνει κρύο... καιρός για σούπα!!!!

Κάνει κρύο... καιρός για σούπα!!!!

03/02/2020

Οφέλη:

Η συχνή κατανάλωση σούπας έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη πρόσληψη θερμίδων και κατ’επέκταση τον έλεγχο του σωματικού μας βάρους. Μάλιστα, σε περιπτώσεις που η σούπα καταναλώνεται ως ορεκτικό προκαλει το αίσθημα του κορεσμού και έτσι οδηγούμαστε στην κατανάλωση μικρότερης μερίδας του κυρίως γεύματος. Ακόμη και αν την προτιμάτε σαν κύριο γεύμα, η θερμιδική της αξία είναι μικρή και ταυτόχρονα προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά.

Η σούπα περιέχει νερό και αποτελεί ένα ακόμη μέσο ενυδάτωσης του οργανισμού μας. Η σούπα (σε συνάρτηση με τα υλικά που χρησιμοποιούμε) είθισται να είναι ελαφριά και εύπεπτη ενώ ταυτόχρονα προάγει την λειτουργία του εντέρου. Η παρασκευή της σούπας βασίζεται ως επί το πλείστον σε λαχανικά προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα να καλύπτουμε τις ημερήσιες ανάγκες μας σε αυτά. Οι σούπες είναι πλούσιες σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Η προσθήκη κρεμμυδιού ή σκόρδου ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας ενισχύει με την αντιβιωτική τους δράση. Η προσθήκη μπαχαρικών ή αποξηραμένων βοτάνων εμπλουτίζει τη θρεπτική αξία της σούπας προσφέροντας πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας.