Αβοκάντο: Ένα φρούτο έκπληξη!

Αβοκάντο: Ένα φρούτο έκπληξη!

Αβοκάντο: Ένα φρούτο έκπληξη!

03/02/2020

Οφέλη: Προσφέρει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για να σχηματιστούν οι πρωτεΐνες και σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες μεγιστοποιείται η απορρόφησή τους.

Μάλιστα το αβοκάντο είναι μία πολύ καλή επιλογή για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή και χριεάζονται πηγές πρωτεΐνης. Η πλούσια περιεκτικότητά του σε λιπαρά οξέα (ω3, ω6 ολεϊκό οξύ) μειώνει την «κακή» χοληστερόλη (LDL) και αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη (HDL). Ως εκ τούτου η κατανάλωση αβοκάντο αποτελεί ασπίδα προστασίας έναντι των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του μεταβολικού συνδρόμου. Είναι πηγή καλίου με αποτέλεσμα τη διατήρηση της πίεσης του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα.

Η περιεκτικότητά του σε καροτενοειδή και φυτοστερόλες παρέχει αντιοξειδωτική, αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση. Προκαλεί κορεσμό και έμμεσα συμβάλλει στον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Περιέχει λουτεΐνη η οποία ενισχύει την όραση και προστατεύει από την εμφάνιση της ωχράς κηλίδας και του καταρράκτη. Ενισχύει την υγεία του δέρματος και των μαλλιών. Αντί για βούτυρο πάνω στο ψωμί, χρησιμοποιείστε αβοκάντο. Ως συστατικό στις σαλάτες συμπληρώνει την θρεπτική τους αξία.

Ως συστατικό σε μάσκες μαλλιών και σώματος, προσφέρει ενυδάτωση και λάμψη.