ΜΑΜΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

ΜΑΜΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

ΜΑΜΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

03/02/2020

Είναι η στιγμή της αλήθειας. Ένα απότομο ξύπνημα, ένα σκίρτημα διαφορετικό από κάθε άλλο που έχετε νιώσει ποτέ. Ένα κρεσέντο συναισθημάτων μόλις έχει ξεκινήσει. Ενθουσιασμός, χαρά, άγχος, συγκίνηση, φιλάτε τον γιατρό σας. Όλα σε γρήγορη εναλλαγή. Οι πρώτοι 3 -4 μήνες είναι οι πιο σημαντικοί της εγκυμοσύνης αφού καθορίζουν την καλή συνέχεια. Παρόλαυτα θα τους χαρακτήριζα ολίγον άχαρους. Μαζί μπορούν να φέρουν αδιαθεσίες, κούραση, αλλαγή συναισθημάτων και μια τρέλα στις ορμόνες ή μπορεί να μην διαφέρουν σε τίποτα από τους υπόλοιπους μήνες της ζωής σας και αυτό επίσης να σας ενοχλεί. Η κοιλιά σε αυτούς τους πρώτους μήνες δεν έχει κάνει καν την εμφάνιση της και εσείς ανυπομονείτε να αρχίσετε να έχετε τα προνόμια της εγκυμονούσας, δηλαδή την προσοχή και την περιποίηση που τόσο θέλετε. Τα νέα σας ενδιαφέροντα Στο κομοδίνο σας, οι στοίβες με τα επιμορφωτικά βιβλία έχουν ήδη αντικαταστάσει τα μυθιστορήματα, ενώ στους φακέλους των favorites σας στον explorer σας έχουν προστεθεί δεκάδες forums για νέες μανούλες και ιστοσελίδες που αφορούν την εγκυμοσύνη και τις πρώτες μέρες του νεογέννητου. Θέλετε σαν τρελές να ξεχυθείτε στα μαγαζιά και να αποκτήσετε οτιδήποτε μυρίζει μωρουδίλα. Όμως όχι, η ελληνική παράδοση λέει πως μέχρι τον 4ο μήνα δεν το ανακοινώνετε πουθενά -εκτός από τους πολύ κοντινούς συγγενείς- και δεν αγοράζετε πράγματα για εκείνο πριν τον 7ο μήνα. Καλά ίσως ένα αρκουδάκι, έτσι για να μπαίνετε στο κλίμα.

Οι πρώτες εικόνες

Το ιατρείο του γυναικολόγου πλέον μοιάζει με λούνα πάρκ. Σας φέρνει χαρά και αναγούλα μαζί σαν roller-coaster. Ο υπέρηχος που θα ακούσετε τους γρήγορους χτύπους της καρδούλας του δημιουργεί λιμνούλες στα ματάκια σας, ο επόμενος που μοιάζει με φασόλι σας κάνει να γελάσετε, και εκείνος που πλέον μπορείτε να διακρίνετε το προφίλ του σας κάνει να διαπιστώσετε πως ναι, θα γίνετε μαμά και ένα ανθρωπάκι μεγαλώνει μέσα σας. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό και με τον σύντροφο σας απλά μιλάτε με τα μάτια. Είμαι έγκυος και είμαι περήφανη Ο 5ος μήνας τα φέρνει όλα μαζί. Μπορείτε πλέον να μάθετε το φύλλο του παιδιού, να το φωνάξετε και βέβαια να αρχίσετε να επιδεικνύετε την στρογγυλή κοιλίτσα σας και γιατί όχι τα ζουμερά σας στήθη, ειδικά εάν μέχρι πριν το είχατε παράπονο! Εκεί στον 7ο μήνα μπορείτε πλέον να αρχίσετε να κάνετε τις αγορές σας. Να αρχίσετε να φτιάχνετε το βρεφικό δωμάτιο, να αγοράζετε την προίκα του και να αρχίσετε τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού. Ο καιρός θα περνάει πιο αργά τώρα και εσείς πλέον θα βλέπετε όνειρα ότι γεννήσατε το μωρό σας. Η μεγάλη μέρα Όπως και να έρθει, με φυσικό τοκετό ή με καισαρική, σημασία έχει ότι ήρθε η στιγμή που εσείς και ο σύντροφός σας θα αντικρίσετε για πρώτη φορά το ανθρωπάκι που δημιουργήσατε.

Κι εκεί το μητρικό ένστικτο θα σας κυριεύσει και αυτό που θα σας ενδιαφέρει είναι να γίνετε το πέπλο προστασίας για αυτό το εύθραστο πλάσμα, με τα τεράστια μάτια που σας κοιτούν με απορία και απόλυτη αφοσίωση μαζί. Είναι η στιγμή που για ένα μικρό ανθρωπάκο γίνεστε ότι πιο σημαντικό και πιο πολύτιμο υπάρχει στη ζωή.

Η επιστροφή στο σπίτι

Είναι η ώρα να βάλετε σε εφαρμογή ότι διαβάζατε τόσο καιρό αλλά και όσα σας έμαθαν οι μαίες αυτές τις 3- 5 μέρες στο μαιευτήριο. Μπορεί τα μωρά να μην έρχονται με οδηγίες χρήσης, όμως εσείς θα τα καταφέρετε μια χαρά. Με τα λάθη σας, με τα ξενύχτια σας, με την αγάπη που θα σας γεμίσει ένα τόσο μικρό πλασματάκι. Και από εκείνη την στιγμή δεν θα σταματήσετε να ονειρεύεστε πως θέλετε για εκείνο τα καλύτερα.

ESPA BANNER